| 

Over ons

In 2006 startten Jacqueline Hendriksen en Esther Pelgrom met AVE.IK.  Wat begon als een begeleidingsbureau groeide door tot een onderneming met drie hoofdactiviteiten: inspiratie in innovatie, inspiratie in educatie en inspiratie in creatie. Natuurlijk zijn we scholen blijven inspireren. We laten zien dat montessori eigentijds en innovatief kan zijn. Om te zorgen dat het niet bij praten en dromen blijft, ontwikkelen we materialen. Zo geven we handen en voeten aan onze idealen. Kennis schuwen we niet, zeker niet. We geven boeken uit en verzorgen studies. Al onze studies verdiepen je kennis over de montessori antropologie, pedagogiek en didactiek. In een hedendaags jasje.

Onze opleiders

Al onze opleiders hebben een eigen missie. We stimuleren hen om naast hun kennis ook hun eigenheid aan je te laten zien. We werken met hart en ziel.

Wat kun je van ons verwachten?

Onze studies zijn gebaseerd op de boeken van Maria Montessori. Wij gaan uit van een positieve grondhouding en zien kinderen als mensen die zich willen ontwikkelen. Zo zien we jou dus ook. Door je in te schrijven bij ons zeg je: Ik wil graag nieuwe dingen ontdekken, een nieuwe visie ontwikkelen, ik ben nieuwsgierig. En vanuit al jouw ervaringen en mentale modellen, gaan we samen aan de slag. Met jou. Met de groep. Met elkaar.

Onze studies beperken zich niet tot de boeken van Montessori. De tijd is doorgegaan, de wetenschap stond niet stil, het onderwijs ook niet. Onze samenleving is veranderd. Dat betekent dat we continue een vertaalslag maken naar het nu. Daarbij staan vier vragen centraal. Wat vond Montessori? Wat lees je in de huidige onderzoeken? Wat vind jij? En wat zie je in de organisatie waar je werkt? Je beziet en bevraagt jezelf en de ander kritisch.

Benieuwd naar onze materialen?

AVE.IK is er voor schoolbegeleiding, je opleiding, de nieuwste materialen. AVE.IK is onmisbaar voor iedere montessorischool.

×